Också Posse har angivit fel avstånd

Växjö Artikeln publicerades

Enligt bloggen Växjöpolitik så kryddar även kommunfullmäktiges ordförande Nils Posse (M) antalet körda kilometer när han begär ersättning för sina resor.

Enligt Hitta.se är det 7,8 kilometer enkel väg mellan Nils Posses bostad och Växjö kommunhus. Totalt 15,6 kilometer tur och retur.
Men enligt Växjöpolitik som har gått igenom alla hans reseräkningar, från perioden 2011-2013, framgår det att han begär ersättning för 17 körda kilometer.
– Jag har levt i den fasta övertygelsen att det rör sig om 17 kilometer, men jag ska kolla det naturligtvis. Jag har ingen anledning att lägga till några extra kilometer. Det är inte min avsikt att fara med osanning eller få en krona extra för en sträcka jag inte har kört, säger Nils Posse i en kommentar till Smålandsposten.
Varför tror du att det är 17 kilometer?
– Jag kan inte svara på det. Det har varit min uppfattning i många år. Jag ska kontrollera detta. Det kan ju också bero på vilken väg man kör och hur man mäter, men jag ska kontrollera detta.
Enligt bloggen Växjöpolitik uppgifter genomförde Nils Posse 147 resor mellan sin bostad och Växjös kommunhus under perioden 2011 - 2013.
Nils Posse ska även ha gjort flera resor till Alvesta kommunhus eller till Alvesta järnvägsstation. Den resan är 32 km tur och retur. Men när Posse har redovisat sträckan har varit allt mellan 35 till 44 kilometer lång, skriver Växjöpolitik.
Du ska flera gånger ha begärt för hög ersättning?
– Nu står det väl inte om jag ska till Alvesta om jag har varit inne i Växjö kommun först? Det kan ju bero på att jag har haft anledning att köra till kommunhuset för att hämta någonting. Jag vet inte, jag kommer inte ihåg alla detaljer, men det kan mycket väl vara en sådan sak, säger Nils Posse.