Oliver Rosengren invald i Muf:s förbundsstyrelse

Växjö Artikeln publicerades

Växjöpolitikern Oliver Rosengren (M) kan lägga till ännu en titel på visitkortet - eller på twitterkontot.
På lördagen valdes han in som ledamot i Muf:s förbundsstyrelse.

Moderata ungdomsförbundet, Muf, höll under lördagen stämma i Sollentuna där Rasmus Törnblom valdes till ny förbundsordförande. Han ersätter därmed Erik Bengtzboe som suttit i fyra år på ordförandeposten.
På stämman valdes även Växjös kommunpolitiker Oliver Rosengren in som ledamot i förbundsstyrelsen.
– Det känns utmanande och spännande. Många av våra medlemmar har aldrig haft ett politiskt engagemang i opposition och det är nu vår viktigaste utmaning, att ställa om till opposition, säger Oliver Rosengren, och fortsätter:
– Det behöver vi göra med mod i vår politikutveckling för att plocka fram nya skarpa förslag för hur fler unga människor kan få jobb.
Oliver Rosengren tar efter nyår plats som ordförande i den tunga nämnden för arbete och välfärd i Växjö kommun och är också gruppledare för moderaterna i Växjö. Dessutom läser han nationalekonomi på Linnéuniversitetet.
Hur ska du hinna med?
– Jag har ju haft ett engagemang i Moderata ungdomsförbundet i Kronoberg, och det ägnas nu i stället åt förbundsstyrelsen. Så tidsmässigt skapar detta inte någon större förändring.
– Men det gäller att vara noga med sitt planerande och noga med att vila. Att ta det lugnt så att man har energi att ge allt när det behövs.