Pia Hammargren prisad

Växjö

Pia Hammargren ska tilldelas Växjö kommuns tillgänglighetspris 2009.

Det Kommunstyrelsens samverkansråd har beslutat att tilldela

Hon får priset för sitt stora engagemang i frågor som rör personer med funktionsnedsättning. Hon har under sin korta tid i Växjö verkat för att öka funktionsnedsattas aktiva deltagande i samhället genom utbildningar, sociala medier och utvecklande verksamheter.

I sittarbete har hon ökat samverkan mellan ett flertal samhällsaktörer såsom myndigheter och folkhögskola vilket ger en bredd i arbetet för att utveckla funktionsnedsattas situation i samhället. Det skriver kommunen i ett pressmeddelande.
– Växjö kommun vill genom detta pris uppmuntra till fortsatt arbete inom frågor som rör funktionsnedsättning och Pia Hammargren är ett utmärkt exempel på vilken betydelse kunskap och engagemang har för att belysa funktionsnedsattas situation i samhället, säger René Jaramillo, ordförande i kommunstyrelsens samverkansråd.

Varje år delas ett tillgänglighetspris ut till en fysisk och juridisk person som utför eller utfört insatser, när det gäller att öka samhällets tillgänglighet för människor med funktionsnedsättning. Syftet med tillgänglighetspriset är att uppmuntra insatser för att verksamheter ska bli mer tillgängliga och användbara för människor med eller utan funktionsnedsättningar i Växjö kommun.