Polisen stoppade Växjöförare nio gånger

Växjö Artikeln publicerades
Arkivfoto
Foto: Mattias Mattisson
Arkivfoto

24-åringen hade inget körkort, men det hindrade honom inte från att köra runt i Växjö. Nio gånger stoppades han av polisen, som beslagtog tre fordon.

En 24-årig man, som bor i Växjö och saknar körkort, åtalas nu vid Växjö tingsrätt för nio fall av grov olovlig körning som samtliga har skett i centrala Växjö under en intensiv månad.

Den 4 maj stoppades 24-åringen av polisen när han körde bil på Teleborgsvägen och poliserna tog hans fordon i beslag.

Men det hindrade inte 24-åringen från att fortsätta köra olovligt. Den 7, 8 och 15 maj stoppades han igen av polisen när han körde runt med en annan bil i Växjö.

Vid ingripandet den 15 maj valde poliserna att återigen att beslagta hans fordon.

Då bytte 24-åringen från fyra till två hjul och den 4 juni körde han motorcykel i Växjö – och blev stoppad av polisen tre gånger samma dag.

Den 7 juni togs han återigen av en polispatrull när han körde mc:n på Västra Esplanaden och då beslutade poliserna att även hans motorcykel skulle tas i belag.

24-åringen har i förhör erkänt en del av de olovliga körningarna och nekat till andra. Åklagaren yrkar i sin stämningsansökan att de tre beslagtagna fordonen ska förverkas – och snart väntar rättegång i Växjö tingsrätt.