Polisen vädjar till anonym uppgiftslämnare att höra av sig igen

Tingsryd Artikeln publicerades

I sex veckor har 31-åringen som misstänks ha dödshotat två barn vid Börjes i Tingsryd varit häktad för grovt vapenbrott och grovt olaga hot. Nu vill polisen ha kontakt med en anonym uppgiftslämnare.

Börjes varuhus i Tingsryd.
Börjes varuhus i Tingsryd.

– Vi är väldigt angelägna att få kontakt med en anonym uppgiftslämnare. Vi vill att han snarast hör av sig till oss igen eftersom han lämnade uppgifter som är mycket viktiga för den här utredningen, säger Robert Loeffel, presstalesman i Region Syd.

Hittills har uppåt 40 förhör hållits i den uppmärksammade utredningen och den misstänkte 31-åringen nekar till alla anklagelser.

Händelsen inträffade intill Börjes i Tingsryd strax efter klockan halv fem på söndagseftermiddagen den 2 september. Det var då som den beväpnade 31-åringen ska ha kommit fram till två pojkar och frågade var de kommer ifrån. När pojkarna, som är under 15 år, berättade det svarade mannen att han ska döda dem om de inte sköter sig.

Mannen höll ett vapen riktat mot pojkarna och sköt även ett skott mot ett trähus i närheten, den kulan har hittats. Däremot har polisen inte funnit några hylsor och tror därför att det handlar om en revolver.

Pojkarna gick sedan ner mot Resecentrum och då hörde de att mannen avlossade ytterligare minst ett skott för att skrämma dem. Den misstänkte 31-åringen greps redan klockan nio samma kväll som skottdramat inträffade.

Polisen har lagt ned mycket tid på att hitta vapnet, men hittills har alla försök varit förgäves. En rad husrannsakningar har genomförts och polisen har även fått hjälp av dykare att söka igenom ett område i sjön Tiken där mannen misstänktes ha slängt vapnet.

Efter sex veckors polisarbete börjar utredningen närma sig slutet. Åtal ska enligt tingsrättens beslut vara väckt den 18 oktober, men utredningen hinner inte bli klar tills dess.

– Det är ett grovt brott som utreds och det är viktigt att ett sådant här brott klaras upp, säger Robert Loeffel.