Man blev rånad på Teleborg – 16-åring anhölls

Växjö Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

En 16-årig pojke anhölls i helgen misstänkt för ett personrån på Teleborg. Offret blev av med sin mobiltelefon och bankkort när han blev angripen av tre gärningsmän.

Polisen gjorde en insats på Teleborg mellan klockan elva och tolv på fredagskvällen. En tipsare till Smålandsposten berättade att polisen ska ha kört med sirener i området runt midnatt.

Enligt polisens presstalesperson Åsa Emanuelsson ska det ha rört sig om ett personrån på P G Vejdes väg vid Linnéuniversitetet.

– Flera patruller blev beordrade till platsen med anledning av ett personrån. Det ska vara tre personer som har tillgripit gods och slagit målsägaren. De ska ha fått med sig hans telefon, bankkort och lite kontanter, säger Åsa Emanuelsson.

Polisen grep en 16-årig pojke på platsen. Han anhölls under lördagen av åklagare men släpptes senare på fri fot. Han är fortfarande misstänkt för personrånet.

Enligt ett vittne till händelsen som har hört av sig till Smålandsposten drog två poliser vapen och jagade efter de tre misstänkta rånarna i närheten av matbutiken Willys på Teleborg, men det är inget som jourhavande förundersökningsledare vid Växjöpolisen kunde bekräfta på söndagen.