Populär Växjöbutik tvingas slå igen - trots att affärerna gå bra

Växjö Artikeln publicerades
Affärshuset Tegnér är just nu mitt upp i en totalrenovering. En renovering som väntas pågå till våren 2018. 2 bilder
Foto:Filip Sjöfors
Affärshuset Tegnér är just nu mitt upp i en totalrenovering. En renovering som väntas pågå till våren 2018.

TGR, prylbutiken i Affärshuset Tegnér tvingas stänga. Trots att butiken går bra ekonomiskt och att vd:n berättar att de skulle kunna ha två butiker i Växjö.

Renoveringen av Affärshuset Tegnér, i centrala Växjö, pågår för fullt och de väntas inte vara klara förrän till våren 2018. En del butiker har stängt ner tillfälligt eller bytt lokaler i samband med renoveringen. Men TGR tvingas stänga och lämna Växjö, eftersom de inte har erbjudits någon ny lokal i gallerian.

– Vi har sökt igenom Växjö med lykta för att hitta en ny lokal, både i centrum och på Grand Samarkand. Men vi har inte hittat något med samma eller bättre läge, säger företagets vd Martin Sörenberg.

– Jag har varit i Växjö varje vecka under de senaste månaderna. Men vi vill inte lämna Växjö och därför fortsätter vi att leta, fortsätter han.

Kungsleden, som driver Affärshuset Tegnér, håller inte riktigt med om att TGR slängs ut.

– Innan vi drog i gång renoveringarna i Växjö hade vi samtal med alla våra hyresgäster. En del önskade större lokaler, en del mindre och ett par ville inte vara kvar. TGR tillhörde dem som inte kunde säga hur de skulle göra, eftersom de inte var säkra på att de ville vara kvar i gallerian. Därför hade vi ingen tillfällig lokal till dem när renoveringen väl var i gång, säger Christoffer Högberg, projektledare på Kungsleden.

– Nu blir det tyvärr så här. Vi har försökt att gå alla hyresgäster till mötes, men detta gick inte att lösa.

Enligt Martin Sörenberg på TGR går det bra för Växjöbutiken.

– Växjö är en stor stad och vill väldigt gärna vara på plats. Butiken går bra och det är nästan så att vi skulle kunna driva två butiker i Växjö.

– Nu gör vi vad vi kan för att våra anställda ska få ha kvar sina jobb, säger han.

Butiken stänger redan på söndag.

Smålandsposten har tidigare rapporterat om att både Monki och Esprit tvingats stänga sina butiker i Växjöcentrum. Esprit sökte också efter nya lokaler, men utan att lyckas.

– När jag går utmed Storgatan noterar jag att det inte finns några vakanser. Så det är nog svårt att hitta något ledigt där, säger Christoffer Högberg på Kungsleden.