Vd på Växjöföretag lämnar för nytt chefsjobb

Växjö Artikeln publicerades
Per Hellberg. Arkivfoto
Per Hellberg. Arkivfoto

Det Växjöbaserade IT-företaget Readly, som erbjuder digital tillgång till tusentals tidskrifter via en app, får nu se sig om efter en ny vd. Per Hellberg, som har varit vd på Readly sedan 2013, ska nämligen lämna bolaget för ett nytt chefsjobb.

Tidningen Affärsvärlden skriver på nätet att Per Hellberg har utsetts till ny vd för Catena Media och han tillträder den nya tjänsten senast i september i år.

Catena Media har som affärsidé att driva trafik till betting- och casinosajter på nätet, skriver VXONews. Bolaget har kontor i Storbritannien, på Malta och i Serbien.

"Per har omfattande internationell näringslivserfarenhet från onlineindustri, I-Gaming, förlagsverksamhet, konsumentelektronik och mobil telekommunikation. Han har framvisat goda resultat inom företagsförvärv, organisatorisk effektivitet, samt i att skapa stark tillväxt och förbättra rörelseresultat", står det i pressmeddelandet från Catena Media.

– Jag har verkat i branschen i ett decennium och det här är ett fantastiskt tillfälle att fortsätta min resa och bistå Catena Media i dess aggressiva strategi mot framtiden, säger Per Hellberg i en kommentar till det nya jobbet.

Readly har sitt huvudkontor i Växjö och där sker all utveckling av företagets tjänster.

– Readly ska fortsätta anställa bra folk i Växjö och ta in mer pengar. Vi har en utrullningslista på en massa marknader ute i världen som vi ska ta, sa Per Hellberg i en artikel i Smålandsposten för drygt en månad sedan.