Lastbilsolycka: En förd till sjukhus efter sidokrock

Växjö Artikeln publicerades

En personbil och en lastbil har krockat på riksväg 23 i höjd med Tofta, enligt larmet till SOS orsakade olyckan stopp i trafiken på väg mot Växjö.

Olyckan inträffade strax efter klockan sju på tisdagsmorgonen och skadeläget är fortfarande oklart. Det hela beskrivs som en sidokrock och ska ha inträffat på mötesfri väg.

– Enligt uppgifter från vår personal på plats ska det ha varit en personbil som kört ut framför lastbilen, säger Conny Pettersson, räddningsledare i beredskap.

Personbilsföraren var vaken och talbar när ambulans kom till platsen enligt räddningstjänsten som annars inte vill uttala sig om skadeläget.

Vägen var initialt helt belamrad med bråte efter olyckan och därför avstängd i båda riktningar.

Strax efter klockan åtta meddelar polisen att vägen åter är helt öppen för trafik.

Enligt polisen skedde olyckan sedan personbilen stannat på riksvägen och därefter svängde ut i trafiken igen. Den bakomvarande lastbilen körde då in i bilen.

– Personbilsföraren ska ha gjort en hastig sväng ut i trafiken. Han fick föras till sjukhus efter krocken men skadeläget är oklart. Vi har upprättat en anmälan om vårdslöshet i trafik mot bilföraren, säger Andreas Jörnefelt som är jourhavande förundersökningsledare vid Växjöpolisen.

Vid tvåtiden på eftermiddagen kunde Region Kronoberg meddela att föraren, en man i 80-årsåldern, klarat sig med lindriga skador.