SD-ledaren missade omröstning – Anna Fransson (S) tog hans väska

Växjö Artikeln publicerades

Sverigedemokraternas vikarierande partiledare Mattias Karlsson missade misstroendeomröstningen mot statsminister Stefan Löfven. Anledning: Kronobergs regionråd Anna Fransson (S) tog hans väska på Arlanda.

Mattias Karlsson är nybliven kronobergare, vilket Smålandsposten berättade förra veckan. På tisdagsförmiddagen lämnade han dock hemmet i Uppvidinge för att bege sig till Stockholm och riksdagen där han skulle läsa upp partiets misstroendeförklaring mot statsministern och rösta i frågan.
Men han missade det hela.
Hans flyg från Växjö till Bromma fick omdirigeras till Arlanda, med försening som följd. Och väl på Arlanda blev det – minst sagt – struligt med väskorna. Mattias Karlsson fick helt enkelt inte sin.
Det skulle senare visa sig att Region Kronobergs regionråd Anna Fransson, som var med på samma flyg, av misstag hade tagit hans väska.
– Det var väldigt rörigt på Arlanda och jag högg till slut min väska – eller den jag trodde var min – och begav mig mot hotellet, säger Anna Fransson.
Väl på hotellet upptäckte hon att hon fått fel.
– Jag öppnade väskan och ser att det är herrkläder i. Jag tänkte bara, ”fan, det här är ju fel”, säger Anna Fransson, som redan var försenad till sitt möte.
Nu startade en jakt på att dels få reda på vems väska det var hon hade tagit, dels var hennes egen väska befann sig.
Eftersom det inte stod något namn på Mattias Karlssons väska så tvinga­des Anna Fransson titta i den igen. Där fann hon till slut hans namn och försökte då gång på gång ringa till honom för att reda ut det hela.
– Han hade nog 21 missade samtal från mig, säger Anna Fransson.
Till slut fick hon kontakt. Det visade sig då att Mattias Karlsson hade hennes väska. Vid fem­tiden på tisdagseftermiddagen kunde ett utbyte ske på Västerlånggatan.
– Vi hade likadana väskor. Jag trodde nästan att jag var ensam om den sorten, den är inte vidare fin, säger Anna Fransson.
Det var inte så att du hade fått order uppifrån att ta Mattias Karlssons väska för att sinka honom till voteringen i riksdagen?
– Ha ha, verkligen inte. Och jag är ganska säker på att han inte hade hunnit dit även om han fått sin väska direkt. Det var ju en del som gick snett med flyget upp och så där. Dessutom är jag inte säker på att han hade upptäckt att han hade fått fel.
SD förlorade med bred marginal misstroendeomröstningen och Mattias Karlssons frånvaro spelade därmed ingen roll för utgången i voteringen.
Smålandsposten har sökt honom för en kommentar.
Jag öppnade väskan och ser att det är herr­kläder i. Jag tänkte bara, ’fan, det här är ju fel’.