SD-politiker efterfrågar fler barbröstade kvinnor

Växjö Artikeln publicerades

Fyra kvinnor från organisationen Femen, störde statsminister Fredrik Reinfeldts tal i Almedalen genom att visa brösten. Sverigedemokraten Håkan Klasson från Älmeboda tycker nu att den feministiska organisationen borde samarbeta med SD.

– Det kan vara en del utav herrarna som uppskattar de bara brösten, säger Håkan Klasson.

En av de fyra kvinnor som störde statsministern i Almedalen är politiker för Miljöpartiet och i måndags meddelade partiet att hon plockades bort från partiets riksdagslista. Enligt partiet var aktionen inte förenligt med att vara förtroendevald i Miljöpartiet.

Sverigedemokraten och landstingsledamoten Håkan Klasson skrev då en kommentar på Smålandspostens hemsida, där han välkomnade barbröstade kvinnor.

Du skriver ”Damer med bara bröst är välkomna i SD”. Vad menar du med det?
– Det är en naturlig företeelse så det ska inte vara något att skämmas för. Sen kan jag sympatisera med Femen som demonstrerade och störde moderaterna. Vi i SD blir alltid störda när vi håller tal, säger Håkan Klasson.

När det gäller din kommentar, varför välkomnar du kvinnor med bara bröst?
– Femen är varmt välkommen att samarbeta med oss och det skulle jag inte skämmas för, säger han.

Sverigedemokraterna har haft svårt att locka kvinnor till partiet. Tror du bara bröst skulle locka fler?
– Ja visst. Det kanske till och med kan vara en del utav herrarna som uppskattar de bara brösten, säger han.

Hur menar du då?
– Jag får väl säga som Putin, det var väl trevligt när demonstranterna hade bara bröst. Han sa ju att brösten förgyllde tråkiga möten.

Du tycker inte att det är en objektifiering av kvinnans kropp?
– Nu tycker jag det blir alldeles för teoretiskt. Jag ser rätt naturligt på det. Bröst är en naturlig del av kvinnokroppen.

Brukar du själv visa brösten för folk eller på politiska möten?
– Det är väl främst när jag badar på stranden.

Om kvinnor ska visa brösten för att behaga män, är du då beredd att visa ditt bröst för att behaga kvinnor eller män, inom SD?
– Jag har hört talas om att det finns en del tjejer som uppskattar hår på bröstet. Så de blir säker attraherade av mig, säger Håkan Klasson.