Förare misstänks för drograttfylleri

Ingelstad Artikeln publicerades
Bilen kvaddades vid singelolyckan söder om Ingelstad under söndagen. Men den drygt 40-årige mannen som misstänks ha kört bilen klarade sig sannolikt närmast oskadd. 2 bilder
Foto:Lars-Göran Rydqvist
Bilen kvaddades vid singelolyckan söder om Ingelstad under söndagen. Men den drygt 40-årige mannen som misstänks ha kört bilen klarade sig sannolikt närmast oskadd.

En person misstänks för drograttfylleri efter en våldsam singelolycka på riksväg 27, fyra kilometer söder om Ingelstad. Mannen hävdar att det inte var han som körde.

Trafikolyckan inträffade vid 12.15-tiden under söndagen. Strax innan hade en privatperson ringt polisen om en bil som kördes vingligt i närheten av Ingelstad.

Kort därefter inträffade olyckan då bilisten, som färdades söderut, tappade kontrollen över bilen. Bilisten körde ned en sträcka med viltstängsel innan bilen voltade och kvaddades.

Den drygt 40-årige mannen som polisen tror körde bilen fanns kvar på platsen. Han tycktes ha klarat sig närmast oskadd, men åkte ambulans till lasarettet i Ljungby för undersökning.

Mannen som är misstänkt för drograttfylleri är hemmahörande i Skåne. Bilen är dessutom stöldanmäld i Kalmar län för några dagar sedan.

När räddningspersonalen kom till platsen hävdade den misstänkte mannen att det var en annan person som kört och att denne sprungit från platsen. För att utesluta att så var fallet skickades hundpatruller till olycksplatsen - polisen är dock övertygad om att mannen varit ensam i bilen.