Skulle på läkarbesök - men transporten kom aldrig

Ingelstad/Växjö Artikeln publicerades

Lars-Erik Mathison i Ingelstad är förlamad och vårdas i hemmet för obotlig cancer. I veckan skulle han på ett läkarbesök i Växjö och hade bokat transport - men ingen kom och hämtade honom. Detta rapporterar P4 Kronoberg.

– Jag låg här färdigklädd och donad, men det blev inget besök på kirurgkliniken, säger Lars-Erik Mathison i en intervju med P4 Kronoberg.

Lars-Erik Mathison säger att hemsjukvården bokat en lättvårdsambulans som skulle köra honom till lasarettet i Växjö. Men han fick ett besked om att resan var inställd precis innan han skulle iväg.

– De sa bara att de inte kör. Lättvårdsambulansen räknar inte mig som tillräckligt sjuk, fast jag ligger här och är döende, utan jag ska åka med serviceresor. Men serviceresor sa att resan skulle beställts tidigare, och de tar ju en bara till ytterdörren och inte hela vägen in.

Enligt P4 Kronoberg säger både chefen för omsorgsförvaltningen i Växjö, Eva Ekman, och chefen för Länstrafiken Kronoberg, Thomas Nilsson, att de känner till flera liknande fall i sommar. De ska ha ett möte för att reda ut vad som gått fel i nästa vecka.