Socialdemokraternas affischer vandaliserade i Växjö

Växjö Artikeln publicerades

De fick inte ens sitta uppe ett dygn. Under tisdagsmorgonen upptäckte Socialdemokraterna att flera av partiets valaffischer rivits ner längs Sandsbrovägen i Växjö.

–Man blir frustrerad säger Tomas Thornell (S)

Vid busshållplatsen Surbrunnsvägen hittade Tomas Thornell en av de nedrivna affischerna. Partiet ska snart sätta upp nya.
Foto: Ludwig Härlin
Vid busshållplatsen Surbrunnsvägen hittade Tomas Thornell en av de nedrivna affischerna. Partiet ska snart sätta upp nya.

Höstens val kommer allt närmare och under måndagen öppnade valstugorna på Storgatan och valaffischer sattes upp runt om i Växjö. Men redan under tisdagsmorgonen upptäckte Tomas Thornell (S) att flera av Socialdemokraternas affischer vandaliserats.

– Det är ungefär hälften av de vi satte upp under eftermiddagen igår som rivits ner eller klottrats på. Vi har även fått in rapporter om att det hänt på fler platser i Växjö, säger han.

Längs Sandsbrovägen sitter det affischer från flera andra partier, men det är nästan bara Socialdemokraternas affischer som rivits ner. Tomas Thornell berättar att man kommer anmäla skadegörelsen till polisen och att det snart kommer sitta nya affischer uppe.

– Det är säkert någon som gått längs gångvägen och haft lite roligt. Vi hade räknat med att det kunde hända. Jag tror knappast det är någon Moderat eller Kristdemokrat som gått och förstört utan förmodligen bara någon som tycker illa om oss. Det har man såklart all rätt att göra men det är ändå frustrerande med tanke på all ideell tid som lagts ner.

Även ett par affischer från Centerpartiet har förstörts längs Sandsbrovägen och på andra platser i Växjö har Moderaternas affischer vandaliserats med klistermärken.

ALLA NYHETER OM VALET HITTAR DU HÄR