Socialkontoret håller stängt efter bärsärkagång

Växjö Artikeln publicerades
Foto:JESSICA GOW

En man gick bärsärk på socialkontoret i Växjö på torsdagsförmiddagen. Kontoret håller nu stängt på fredagen.

– Det var en klient som inte fick några pengar och blev arg, berättar Cecilia Jäderberg som är chef för den administrativa enheten.

Mannen, som är i 30-årsåldern, kastade en skrivare och en datorskärm i golvet ute i väntrummet på socialkontoret som är beläget vid Willans Park i Växjö centrum.

– Sedan gick han och satte sig lugnt och stilla.

Personal drog i direktlarmet och polis kom och tog hand om mannen. Vad Cecilia Jäderberg känner till ska mannen inte ha uttalat några hot mot personalen.

Efter händelsen stängdes receptionen. Cecilia Jäderberg berättar att man på grund av händelsen nu försökt få tag i väktare som kan bevaka väntrummet men inte lyckats. Därför har man tagit beslutet att hålla stängt även under fredagen.

Någon oro eller ökad känsla av utsatthet tycker hon inte märks bland personalen.

– Det var väldigt länge sedan vi hade incidenter av den här typen. Vi har god säkerhet överlag, säger Cecilia Jäderberg.

Mannen är misstänkt för skadegörelse.

– Bedömningen blev att det inte var fråga om något olaga hot men självklart var det en jobbig upplevelse för personalen på kontoret, säger Thomas Boking som är jourhavande förundersökningsledare vid Växjöpolisen.