Södra rekryterar ny toppchef

Växjö Artikeln publicerades
Maria Baldin har utsetts till kommunikations- och hållbarhetsdirektör i Södra. Foto: Henrik Björnsson/Södra
Maria Baldin har utsetts till kommunikations- och hållbarhetsdirektör i Södra. Foto: Henrik Björnsson/Södra

Skogskoncernen Södra, med huvudkontor i Växjö, har rekryterat Maria Baldin som ny kommunikations- och hållbarhetsdirektör.

50-åriga Maria Baldin kommer närmast från rollen som kommunikationschef för Siemens Sverige och hon tillträder sin nya tjänst i Växjö den 1 januari. Hon kommer att ingå i Södras koncernledning.

– Maria Baldin har en industriell bakgrund med stark kommunikations- och hållbarhetskompetens och med utgångspunkt i affären. Detta kommer Södra tillgodo i vårt fortsatta arbete med att stärka konkurrenskraften, tillväxten och den långsiktiga lönsamheten, säger Södras vd och koncernchef Lars Idermark i ett pressmeddelande.

– Jag ser fram emot att jobba för Södra och det som genomsyrade mitt vägval var känslan av ett stabilt företag med starka värderingar, en utpräglad hållbarhetsprofil med hög kompetens, säger Maria Baldin i en kommentar.

Den nuvarande hållbarhetschefen Roine Morin kommer att trappa ned på sitt arbete under 2018 och därefter gå i pension, skriver Södra i pressmeddelandet.