Sommarens gratisläsning för våra prenumeranter: Nessers gåtor och Malmstens trädgård

Växjö Artikeln publicerades

Sommartid är en härlig lästid, och tipsen på spännande läsning brukar vara många.

I år tar vi två av våra lästips ett steg längre: vi ger till och med bort böckerna – som e-bok eller ljudbok. Det är ett erbjudande till dig som är ny prenumerant.

På menyn, två omtalade titlar av Håkan Nesser och Bodil Malmsten.

Varsågod - här kommer sommarläsningen!

Ladda hem böckerna här via Adlibris hemsida.

Som tack för att du är prenumerant vill vi bjuda dig på två böcker. Ladda ner Bodil Malmstens härliga och roliga bok Priset på vatten i Finistère eller Håkan Nessers spännande deckare Eugen Kallmanns ögon som ljud- eller e-bok och luta dig tillbaka. En eller båda böckerna är dina, bestäm själv.

Obs! Den fria nedladdningen är tidsbegränsad till: 5 juli - 19 juli.

När du väl hämtat hem böckerna till din dator, surfplatta eller mobil kan du i lugn och ro läsa eller lyssna på dem när det passar dig i sommar.

Trevlig lässommar!

Fakta

Om böckerna

"Eugen Kallmanns ögon”, Håkan Nesser utkom i höstas och är Nessers senaste deckare. Det är en bred historia som tar sitt avstamp i den avlidne svenskaläraren Eugen Kallmanns död. Året är 1995, främlingsfientligheten växer och några på skolan i den norrländska byn börjar ställa frågan vem Kallmann egentligen var. I en skrivbordslåda hittas så hans anteckningar. Recensenterna applåderade, och i vår tidning skrev recensent Kerstin Bergman att "Nesser har åstadkommit en av sina bästa romaner på många år och dessutom en av årets hittills bästa svenska deckare". Bodil Malmstens bok

"Priset på vattnet i Finistère" är något helt annat, en personlig resa till ett annat land, en annan ort och ett annat liv. Här byts den svenska bostadsföreningen ut mot en ny trädgård att börja odla. Allt berättas med träffsäker humor och med tänkvärda insikter om vikten av att våga släppa taget och prova nytt. Så här skrev Bodil Malmsten själv om sitt val av ny bostadsort: "Jag bor i Finistère för att jag har flyttat hit. Det är ingen slump, det finns ingen slump för en erfaren kvinna. På samma sätt som det finns en partner för varje människa, finns det en plats. Det gäller bara att hitta sin bland de miljarder som tillhör någon annan. Det gäller att vara vaken, det gäller att välja. Min plats ligger där jorden tar slut i Europa fin des terres Finistère." Boken utkom 2001 och blev ett stort publikt genombrott för Malmsten. Även kritikerna var mycket positiva och kanske är denna rad den vackraste, hämtad från Hallands Nyheters recension: "Hon väcker liv i drömmar man inte ens visste att man bar på." Boken kom att följas av fler titlar från Finistère, en ort och ett namn som för alltid kommer att kopplas samman med Bodil Malmsten.

Visa mer...