Studentfesten slutade med mosade fingrar och skallskada

Växjö

Ett djupt sår i huvudet, tre mosade fingrar, en försvunnen plånbok och några timmars minneslucka. Så slutade studentfesten med maskeradtema i Växjö för en 18-åring som klätt ut sig till gorilla.

Artikeln publicerades 13 februari 2011.

Strax efter klockan tre natten till onsdagen i förra veckan vaknade ynglingen någonstans på Öster eller i närheten av simhallen. Han är då iklädd endast T-shirt, shorts och skor.
– Han är nedkyld och ser att det rinner blod från ett sår i huvudet och att några fingrar är illa åtgångna, säger Anna-Lena Ringsbacka, förundersökningsledare hos Växjöpolisen.
Hon vill nu komma i kontakt med personer som gjort iakttagelser som kan sättas i samband med händelsen.
– Den skadade mår förhållandevis bra nu, men vi behöver hjälp för att komma vidare med utredningen, säger Anna-Lena Ringsbacka.
– Det borde väckt viss uppmärksamhet om någon setts i den maskeraddräkten eller i bara shorts och T-shirt en kall vinternatt. Dessutom har varken plånboken eller gorilladräkten hittats, säger hon.
Efter att ha vaknat gick ynglingen själv till lasarettet, bland annat på träbron längs Växjössjöns strand.
Klockan 03.25 togs han emot på lasarettet där såret i huvudet syddes. Dagen efter opererades de svårt sargade fingrarna där topparna är borta.
Brottsrubriceringen är grovt rån vilket även inkluderar den grova misshandel som ynglingen utsatts för.
Det hela började någon gång mellan klockan 22.30 och 23 på tisdagskvällen när en grupp om sju, åtta pojkar kom till Grace för att delta i studentfesten.
Eftersom det uppstod en del oklarheter kring studentlegitimationer stannade den nu skadade kvar utanför tillsammans med en kompis, denne fick dock tag i en biljett efter en stund.
Kvar utanför blev den till gorilla utklädde. Därefter är det outrett vad som hände fram till dess att han vaknade skadad.


'