Tjuvar bröt sig in i lägenhet - mitt på dagen

Växjö Artikeln publicerades
Foto:JONAS EKSTRÖMER / TT

Någon gång mellan klockan 10-12 på söndagen råkade en lägenhetsinnehavare ut för ett inbrott i Växjö.

Mannen som bor i en lägenhet på Höstvägen lämnade sin bostad vid strax efter klockan tio och knappt två timmar senare ringer en förbipasserande till polisen och anmäler ett inbrott.

– Det är ovanligt att denna typ av inbrott sker mitt på dagen. Mannen bor visserligen på källarvåningen så tjuven eller tjuvarna har kunnat arbeta relativt ostört, men tidpunkten är ovanligt. Dessutom har de brutit upp en säkerhetsdörr, på tre ställen, säger Samir Cehic, jourhavande förundersökningsledare vid Växjöpolisen.

Vad som har stulits är i nuläget oklart.

– Det är svårt att avgöra vad som har stulits eller om något är stulet. När polispatrullen kom till platsen möttes de av en missär i lägenheten, det såg fruktansvärt ut. Vi får helt enkelt se vad som kommer fram under utredningen.

I nuläget har polisen ingen misstänkt för inbrottet men eftersom det har skett mitt på dagen kanske grannar eller förbipasserande har sett eller hört något.

– Vi är tacksamma för alla tips vi kan få. Eftersom det har skett på dagtid ökar det chanserna för eventuella vittnen, säger Samir Cehic.