Tre personer i förvar efter gränspolisrazzia

Växjö Artikeln publicerades
Tre personer som inte har rätt att vistas i Sverige togs i förvar under gränspolisens razzia i Växjö och Alvesta under onsdagskvällen.
Foto:Arkivbild
Tre personer som inte har rätt att vistas i Sverige togs i förvar under gränspolisens razzia i Växjö och Alvesta under onsdagskvällen.

Tre personer som inte har rätt att vistas i Sverige togs i förvar under gränspolisens razzia i Växjö och Alvesta under onsdagskvällen. Sammanlagt deltog närmare 50 poliser.

– Två av de som togs i förvar fanns i Växjö och en i Alvesta. Jag är totalt sett nöjd med insatsen och vi har utfört ett av våra uppdrag, säger Mats Ringsbacka, gruppchef vid gränspolisen i Kronobergs och Kalmar län i Region Syd.

I den planerade insatsen deltog förutom poliser även flera representanter från Skatteverket och Kronofogden.

– Vi utförde rutinmässiga och underrättelsebaserade arbetsplatskontroller för att få tag på illegal arbetskraft eller personer som vistas illegalt i landet, konstaterar Mats Ringsbacka.

– Vi identifierar personer och Skatteverket gör kontroller på butiker och restauranger.

Mats Ringsbacka säger att man under en sådan här insats kan ramla på vad som helst.

– Vi utförde ett 20-tal arbetsplatskontroller och gjorde cirka 130 inre utlänningskontroller av personer.

I den sammanlagda gruppen av närmare 50 poliser som deltog i razzian fanns två grupper med trafikpoliser som hade kontroller i anslutning till gränspolisernas kontroller.

Polisinsatsen pågick mellan klockan 16 och 21 under onsdagskvällen och i förra veckan genomförde gränspolisen en liknande insats i Ljungby kommun.