Troja-Ljungby värvar center från Modo

Ljungby Artikeln publicerades
David Rundqvist till vänster under sin tid i Djurgården år 2015 med dåvarande lagkamraterna Robin Alvarez i mitten och Robin Norell till höger.
Foto:Anders Wiklund/TT
David Rundqvist till vänster under sin tid i Djurgården år 2015 med dåvarande lagkamraterna Robin Alvarez i mitten och Robin Norell till höger.

Troja-Ljungbys trupp är komplett i och med värvningen av 24-årige David Rundqvist från Modo. Förra säsongen samlade han in 25 poäng fördelat på 9 mål och 16 assist.

Troja-Ljungby värvar 24-årige centern David Rundqvist från Modo. I och med värvningen är nu Trojas trupp komplett inför den kommande säsongen. Han kommer att få spela med nummer 13 i Troja-Ljungby.

David Rundqvist skramlade i hop 25 poäng, varav 9 mål och 16 assist, under föregående säsong i Modo. Förutom spel i Modo har han även spelat för Färjestad och Djurgården i SHL men även spelat Allsvenska matcher i Karlskoga.

– En intressant spelare i bra ålder där vi både får rutin i och med 70 talet SHL matcher och 110 talet Allsvenska matcher samtidigt som vi fortfarande har en spelare med hunger av att vilja bli bättre och som strävar uppåt. David är en spelare med spelskicklighet och med ett skönt driv i åkningen som jag tror kan bli ett bra komplement till övriga centrar, en lagdel där jag för övrigt är nöjd över den konkurrens som vi får i och med denna signering, säger lagets tränaren Pelle Svensson i ett meddelande på lagets hemsida.

David Rundqvist kommer att göra sin premiär på isen i början av augusti. Efter den senaste värvningen känner sig klubben klara inför säsongen.

– Nu stänger vi butiken och startar säsongen med denna trupp. På målvaktssidan har vi skrivit A-lagskontrakt med Jesper Eliasson som kommer att träna med oss i vinter, precis som han gjorde redan förra säsongen där han kommer att jaga på både Robin och Johan, säger Pelle Svensson i ett meddelande på lagets hemsida.