Två framgångsrika företagare i Växjö prisas

Växjö Artikeln publicerades
Foto: Lars-Goran Rydqvist

Två framgångsrika Växjöföretagare prisas nu som Årets nybyggare i Kronobergs län.

Stiftelsen IFS delar varje år ut priset Årets nybyggare i Sverige. ”En Nybyggare är en person med utländsk bakgrund som valt att starta eget företag. Han eller hon ska med begränsade resurser och genom hårt och målmedvetet arbete ha nått framgång i sitt företagande”, skriver stiftelsen på sin hemsida.

IFS har nu, tillsammans med företagen ALMI och SEB, utsett Årets nybyggare i Kronobergs län.

I år delas priset ut i två kategorier, Årets nybyggare nystart och Årets nybyggare pionjär.

–Vi vill belöna dem som genom hårt arbete och med små resurser fått igång en lönsam verksamhet som gör gott i samhället, säger Catharina Värendh Boson, vd på Almi Företagspartner Kronoberg, i ett pressmeddelande.

Som årets nybyggare nystartat har juryn nu valt Hala Baydoun som driver restaurangen Mammornas Café vid Utvandrarnas hus i Växjö centrum. Hon kommer från Libanon och startade sin karriär genom att sälja mat på torget i Växjö innan hon öppnade sin restaurang med libanesiska rätter på menyn.

– Hon är en sann förebild för andra kvinnor som drömmer om att starta en egen verksamhet, säger Catharina Värendh Boson i en kommentar.

Årets Nybyggare Pionjär går till José Navarro som grundade och driver omsorgsföretaget Linné omsorg i Växjö. Företaget grundades 2012 och har på kort tid växt från ett tvåmansföretag till att i dag ha 85 anställda, skriver Almi i sitt pressmeddelande.