SDU-politiker slagen i ansiktet

Växjö Artikeln publicerades

En kampanjarbetare från Ungsvenskarna SDU, Sverigedemokraternas ungdomsförbund, blev under lördagen misshandlad under Karl Oskar-dagarna i Växjö.

Polisen kunde snabbt gripa den person som misstänks för att ha slagit ungdomspolitikern i Växjö.
Foto: Johan Nilsson/TT
Polisen kunde snabbt gripa den person som misstänks för att ha slagit ungdomspolitikern i Växjö.

Det var under lördagseftermiddagen som Emil Eneblad, kriminalpolitisk talesperson vid Ungsvenskarna i Sörmland, fick ett knytnävsslag av en man i 25-årsåldern. Slaget träffade på Emil Eneblads kindben.

– Jag stod och hade en diskussion med personen, sen mitt ur tomma luften får han för sig att slå mig. Diskussionen var inte hotfull, den kanske inte heller var lugn och sansad. Men jag upplevde inte att han utgjorde ett hot mot mig. Knytnäven kom utan minsta förvarning, säger Emil Eneblad till Smålandsposten.

Emil Eneblad berättar att efter första överfallet ropade mannen hotfulla saker, som att de inte var människor och att han ville se dem lida. Mannen ska också ha försökt göra ett nytt utfall ungefär fem minuter efter det första.

Hans kollegor kunde tillkalla polis, som snabbt tog sig till platsen. I ett Facebookinlägg skriver Eneblad att han är tacksam över att polisen kunde rycka ut så fort.

Polisen bekräftar att händelsen har inträffat vid 16.40-tiden på lördagen.

– Ja, det stämmer. Vi har en anmälan gällande misshandel på en av Sverigedemokraterna vid deras tält. Så vitt jag vet är det ingen allvarlig skada, säger Viktor Jensen, jourförundersökningsledare vid polisen i Växjö.

Den misstänkte mannen delgavs misstanke om misshandel och släpptes sedan.

Emil Eneblad säger att det inte är ofta sånt här händer.

– Jag har kampanjat i Växjö förut, det har alltid varit ett trevligt bemötande, säger Emil Eneblad.

Hur påverkar det ditt fortsatta kampanjande?

– Jag försöker se till att hålla såna här enskilda händelser så att de inte påverkar mig och mitt valarbete. Jag kommer fortsätta som vanligt. Men det är tråkigt.