Utmärkelse: Hon är Årets Kronobergare

Växjö Artikeln publicerades

Elin Cederbrandt, 18 år från Växjö, utsågs på onsdagen till Årets Kronobergare 2017.

På onsdagseftermiddagen tillkännagavs utmärkelsen Årets Kronobergare 2017 vid en ceremoni på residenset i Växjö.

Det är P4 Kronobergs lyssnare som har nominerat och röstat fram kandidaterna till priset och de fem finalisterna var:

1. Elin Cederbrandt – 18-åringen från Växjö som kämpar för ökad kunskap om diabetes typ 1. Har samlat in tre miljoner till informationskampanj och startat Together Against Diabetes.

2: Lars Gahlin och Mats-Ola Pålsson – för den sista riktiga Bondfilmen. Ett ideellt filmprojekt som engagerat hundratals i Markaryd och setts av tusentals i hela landet.

3: Mot Nya Höjder – teknik- och kunskapsprojektet för unga som tre år efter starten i Kronoberg nått tusentals skolelever och många företag i länet.

4: Växjö DFF – stjärnskott i svensk elitfotboll som efter en rekordsäsong med bara en förlorad match i Elitettan nu är klara för högsta divisionen.

5: Owe Svensson i Åby/Tjureda – eldsjälarnas eldsjäl som efter 50 år som ordförande äntligen fått se sin förening nå allsvenskan i bandy.

Foto: Lars-Göran Rydqvist

Utmärkelsen Årets Kronobergare uppmärksammar insatser som har bidragit till länets utveckling eller som riktat intresset mot Kronobergs län. Priset har funnits sedan 1985 och delas ut av Länsstyrelsen i Kronobergs län och P4 Kronoberg.

Läs mer: Elin vill sprida kunskap