V: ”Vi har väldigt olika åsikter i vissa stora frågor”

Växjö Artikeln publicerades

Enligt Vänsterpartiet kunde de inte komma överens med Socialdemokraterna i vissa stora frågor.

Därför bestämde partierna sig för att gå skilda vägar.

Under fredagen kunde Smålandsposten avslöja att Socialdemokraterna och Vänsterpartiet går skilda vägar i Växjö kommun. Partierna har samarbetat i ett stort antal år men från och med nu kommer de inte att samarbeta om budgeten.

– Detta är ett ömsesidigt beslut som vi båda står bakom. Vi pratade om detta redan under förra året men det är först i år som vi väljer att lägga fram varsitt budgetförslag i kommunen, säger Carin Högstedt (V), partiets främste företrädare i Växjö.

– Vi är olika partier och vi vill verkligen betona olika frågor. Att man går fram med varsitt förslag är absolut inget konstigt och dessutom är det val i år, fortsätter hon.

Men ni har alltid lagt ett gemensamt förslag, varför är det plötsligt så viktigt att ni måste profilera er inför detta valet?

– Vi ser väl samma utveckling i Växjö som på riksplanet, S vill närma sig andra partier. Sen har vi väldigt olika åsikter i vissa stora frågor, bland annat bygget av trafikplats Fagrabäck.

Vilka andra frågor var ni oense om?

– Det kan jag inte gå in på nu, men det visar sig nog framöver. Vi har tidigare haft som strategi att visa vad vi varit eniga om, nu väljer vi en annan strategi.