Växjöväg ska stängas av i en vecka – trafiken leds om

Växjö Artikeln publicerades
Arkivfoto
Arkivfoto

På måndag stänger Trafikverket av riksväg 23 från Sandsbro och norrut. Trafiken ska ledas om via Rottne.

Trafikverket ska utföra underhållsarbete på riksväg 23, från Sandsbro och norrut till Eke vägskäl, skriver myndigheten i ett pressmeddelande.

Från och med måndag den 12 november till fredag den 16:e är vägavsnittet avstängt för trafik mellan klockan halv sju på morgonen och fem på kvällen.

Orsaken till stängningen är att Trafikverkets personal ska utföra flera olika sorters underhållsarbete på vägavsnittet.

– Det handlar om allt från mindre beläggningsarbeten till buskröjning och skyltning. Vi har samlat ihop allt under en vecka för att påverka trafiken så lite som möjligt över tid, säger Trafikverkets projektledare Henrik Landhammar i en kommentar.

Trafikverket har valt att stänga av vägen helt för att arbetet ska kunna genomföras på ett säkert sätt både för trafikanter och för den arbetande personalen, skriver myndigheten.

Trafiken ska ledas om via väg 897 som passerar Rottne.

– Det är en bra omledningsväg som håller samma standard och vinterväghålls på samma sätt som väg 23. Det kommer ta lite längre tid men det hoppas vi att man kan ha överseende med, säger Henrik Landhammar.

Blåljustrafik, regionbussar, post- och sopbilar kommer att släppas fram på vägen som vanligt och även de som bor längs med vägsträckan ska tillåtas att passera.