Vakt på nöjesställe fick hårt slag på örat

Växjö Artikeln publicerades

En vakt på ett nöjesställe i Växjö fick ett hårt knytnävsslag som träffade örat. Trots att vakten och andra vittnen pekade ut en Växjöbo som skyldig till misshandeln går han nu fri.

I november förra året var en vakt, som inte var i tjänst, ute och roade sig på samma nöjesställe i Växjö centrum där han vanligtvis arbetar.

När vakten såg en man som betedde sig olämpligt på dansgolvet bestämde han sig för att ingripa och han fick då ta emot ett hårt knytnävsslag som träffade ena örat.

Enligt vakten ”började det pipa i örat och gjorde mycket ont”. Han tillkallade sina vaktkollegor som var i tjänst och de omhändertog den man som misstänktes ha utfört misshandeln, en Växjöbo i 30-årsåldern.

Läkare konstaterade att slaget hade gjort ett hål på vaktens trumhinna och han drabbades en mindre hörselnedsättning.

Växjöbon som misstänktes ha utdelat slaget blev åtalad för misshandel men vid rättegången i Växjö tingsrätt nekade han till brott.

Vakten pekade i rätten ut Växjöbon som skyldig och en kvinna som blev vittne till tumultet på dansgolvet förklarade att hon var ”98 procent säker att vakterna tog rätt kille”.

Men tingsrätten anser vid en samlad bedömning att ord står mot ord eftersom inget av de andra vittnena med säkerhet har kunnat peka ut Växjöbon. Åtalet mot honom ska därför ogillas.