Vänsterpartiet: ”Bygg simhall på befintlig tomt”

Växjö Artikeln publicerades

Vänsterpartiet i Växjö ansluter sig till Socialdemokraternas förslag om att bygga ny simhall på nuvarande plats utmed Växjösjön.

– Det är bästa läget och lättast att nå för de flesta, säger Carin Högstedt (V).

Även vänsterpartiet förespråkar nu en utbyggnad av Växjö simhall snarare än ett nybygge.
Även vänsterpartiet förespråkar nu en utbyggnad av Växjö simhall snarare än ett nybygge.

Socialdemokraterna i Växjö kommun har tagit ställning i simhallsfrågan och förespråkar en lösning där man bygger på befintlig tomt vid Växjösjön. Man ser hellre denna lösning än att bygga väster om staden på Vaktvägen, nära Biltema.

Den blågröna majoriteten tror inte på en byggnation på nuvarande plats eftersom ett sådant bygge skulle bli betydligt dyrare. Kostnaderna blir 30-40 procent högre, enligt kommunalråd Anna Tenje (M).

Vänsterpartiet ansluter sig till Socialdemokraternas förslag.

– Vi har inte sett en enda kalkyl över simhallsbygget. Bara ett pressmeddelande från sittande majoritet, säger Carin Högstedt.

Hon ser helst att en ny simhall blir på befintlig tomt utmed sjön. Det har också funnits diskussioner om att anlägga ett kallbadhus. Socialdemokraterna föreslår detta.

– Det har vi motionerat om tidigare, minst en gång. Svaret var då positivt, men att ett kallbadhus inte kan bekostas med kommunala medel, säger Carin Högstedt.