Växjöbos bil utsatt för oljesabotage

Växjö Artikeln publicerades
Motorn på bilden har inget samband med artikeln. Arkivfoto: TT
Foto: Anders Wiklund/TT
Motorn på bilden har inget samband med artikeln. Arkivfoto: TT

Bilen blev utsatt för skadegörelse så att motorn skar ihop. Men försäkringsbolaget vägrar ersätta skadan, hävdar en Växjöbo som nu har vänt sig till ARN för att få hjälp i tvisten.

En morgon förra sommaren tog en Växjöbo bilen till jobbet. När han körde över ett farthinder flög motorhuven upp och han upptäckte då att någon under natten måste ha öppnat huven och ryckt i sladdar.

När Växjöbon kom hem från jobbet såg han även en stor oljefläck på den plats där hans bil hade stått parkerad under natten och han upptäckte då att någon hade skruvat upp pluggen till motorns olja under bilen.

”Bilen lät konstigt” – skriver Växjöbon nu i sin anmälan till Allmänna reklamationsnämnden (ARN) – och den fick bogseras till en verkstad där det konstaterades att hela motorn behövde bytas eftersom ett lager hade skurit ihop.

Men enligt Växjöbon har hans försäkringsbolag vägrat att ersätta bilskadan. Han skriver i anmälan att försäkringsbolaget inte vill klassa ärendet som skadegörelse eftersom oljepluggen endast var uppskruvad och inte helt borttagen.

Det blir nu ARN som får utreda försäkringstvisten och besluta om man anser att Växjöbon bör vara berättigad till ersättning för skadorna på bilen.