Växjöbostäder säljer lägenheter

Växjö Artikeln publicerades
Hyresgästerna vill ombilda lägenheterna till bostadsrätter och nu väntas Växjö kommun ge sitt godkännande. Bilden är tagen i ett annat sammanhang.
Foto:Anders Wiklund/TT
Hyresgästerna vill ombilda lägenheterna till bostadsrätter och nu väntas Växjö kommun ge sitt godkännande. Bilden är tagen i ett annat sammanhang.

Det kommunala bostadsbolaget vill sälja 44 lägenheter på Hovshaga till en nybildad bostadsrättsförening. Nu väntas Växjö kommun säga ja till affären.

För två veckor sedan genomförde bostadsrättsföreningen Segestaden en köpstämma och 36 av de 44 hyresgästerna röstade då ja till en ombildning. Det gäller lägenheterna i kvarteren Rälsbussen 1 och Spåret 1 på Segerstadsvägen, på stadsdelen Hovshaga i Växjö.

Lägenheterna ägs i dag av Växjöbostäder och de har även tidigare varit aktuella för försäljning. Senast var när fastighetsbolaget genomförde en större försäljning på drygt 2 000 lägenheter under 2016. Hyresgästerna anmälde då intresse för att få ombilda till bostadsrätter och därför plockades fastigheterna ur den stora affären.

Växjöbostäders styrelse har sagt ja till en ombildning och på tisdag väntas även kommunstyrelsens arbetsutskott ge sitt godkännande.

Fastigheterna har ett bokfört värde på 41 miljoner kronor och de säljs för 96 miljoner.

Innan försäljningen kan genomföras ska kommunfullmäktige säga sitt. När ärendet behandlades i Växjöbostäders styrelse reserverades sig Socialdemokraterna mot beslutet.