Växjökille vann skolmästerskap i E–sport

Växjö Artikeln publicerades
Emil Söderlind vann skolmästerskapen i Starcraft 2
Foto:Privat
Emil Söderlind vann skolmästerskapen i Starcraft 2

Emil Söderlind från Växjö blev på måndagen svensk skolmästare i dataspelet Starcraft 2. Skolmästerskapen i E–sport för elever i högstadiet och gymnasiet avgjordes på Stockholmsmässan.

Emil Söderlind vann alla sina åtta matcher i turneringen och avslutade med att besegra sin motståndare i finalen med förkrossande 4–0.

– Det känns bra, det ger motivation till att öva mer och vinna fler turneringar. Det är lite synd att jag vann så överlägset, jag hade hoppats på bättre motstånd, säger han.

Dagarna innan skolmästerskapen började spelade Emil Söderlind mellan fem och sex timmar per dag. När turneringen började hade han ett gott självförtroende och han säger att han var segerviss redan från början.

– I den svenska spelarbasen tillhör jag redan de bästa, så jag tänkte att förlorar jag detta så är det något fel, säger han och skrattar.

Nu satsar han på kvalet till världsmästerskapen som börjar om ett par dagar.

– Jag har varit för ung för att tävla där förut, men jag fyller 16 år den tolfte så nu har jag åldern inne.

Skolmästerskapen i E–sport avgjordes förutom i strategispelet Starcraft 2 även i Counterstrike, Global offensive, Heroes of the storm, Hearthstone och League of legends.

Här följer reglerna för Starcraft world championship.