Verksamheter flyttas från Växjö lasarett

Växjö Artikeln publicerades
Dockanhuset i Växjö. Arkivfoto
Dockanhuset i Växjö. Arkivfoto

Region Kronoberg har flera mottagningar i Dockanhuset i Växjö centrum. Nu ska regionen flytta fler verksamheter från lasarettet till Dockan.

I Dockanhuset på Norra Esplanaden i Växjö, mittemot kommunhuset, har Region Kronoberg i dag flera verksamheter, bland annat Vårdcentralen centrum, ungdomsmottagningen och familjehälsan.

Från den 1 januari ska regionen hyra ytterligare 3 500 kvadratmeter i Dockanhuset för att få plats för fler verksamheter.

Region Kronoberg skriver i ett pressmeddelande att man ska flytta Sesammottagnignen och avdelningen för gynekologisk cellprovsmottagning – som i dag finns på Centrallasarettet i Växjö –till Dockan och man planerar för att flytta ytterligare verksamheter framöver.

– Vi ser detta som en stor möjlighet att skapa attraktiva vårdmiljöer för såväl våra patienter som medarbetare. Vi har i dag begränsade utrymmen på Centrallasarettet i Växjö och vissa lokaler är i behov av renovering. Utökningen i Dockanhuset ger oss möjlighet att renovera och bygga ut Centrallasarettet, säger regionstyrelsens ordförande Anna Fransson (S) i en kommentar.

När beslutet är taget kommer ett omfattande arbete påbörjas att anpassa de nya lokalerna.