Webb-tv: Åkesson möttes av burop

Växjö Artikeln publicerades

Sverigedemokraternas partiledare, Jimmie Åkesson, möttes av burop när han kom till Växjö under sin pågående EU-valsturné.

Jimmie Åkessons tal på Vattentorget i Växjö vid 12-tiden på lördagen dränktes till stor del av burop från ett hundratal demonstranter.

– Det jag tycker är tråkigt är att de politiska aktivisterna på vänsterkanten inte kan vara tysta. De skriker samma ramsor som vänsteraktivister brukar skrika, säger han till Smålandsposten efter sitt framträdande.

Under de senaste dagarna har meningsmotståndare via sociala medier uppmanats att komma till Vattentorget och störa hans tal och vända ryggen mot honom.
Nikolina Olofsson, 20, var en av dem som vände ryggen mot SD-ledaren.

– Därför att jag känner att deras demokrati inte är demokrati. Den enda politiken de för, enligt mig, är främlingsfientlig och det är inte det Sverige står för, säger hon.

Partiet satsar stort på EU-valet och lägger en tredjedel, 15 miljoner kronor, av hela sin valbudget på Euparlamentsvalet. Jimmie Åkesson kommer att besöka ett 80-tal kommuner i landet under turnén. Han är nu mitt inne i sin turné och på lördagen hade hans partikamrater riggat mikrofonen på Vattentorget i Växjö.

Fick du fram ditt budskap, tycker du?

– Ja, till slut så fick vi väl det någorlunda i alla fall, säger Jimmie Åkesson som efter talet fortsatte vidare till Hässleholm.