Annons

Vi skäms inte!

När en moderat ledamot vid senaste kommunfullmäktiges sammanträde uttryckte att vi borde skämmas och ha självbehärskning när vi fortsatte argumentera sent på kvällen, väckte det många tankar. Vi har funderat på vad man egentligen ska känna skam för, och kommer på några saker som kan vara värda att nämna.
Debatt • Publicerad 7 januari 2021
Detta är en opinionstext i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Anette Nerlie Anderberg.
Anette Nerlie Anderberg.Foto: Lena Gunnarsson

En av dem är misslyckandet med att avskaffa delade turer inom omsorgen. En annan är hur lokala politiska beslut stressar hemtjänstpersonal och skapar oro för våra äldre som behöver omsorgen. Jakten på minuter för att spara pengar är de blågrönas mål och ställs mot våra omsorgstagares välmående. Flertalet hyresrätter har sålts ut. Vuxenutbildning i egen regi är ett minne blott.

Vi socialdemokrater kommer aldrig att skämmas över att vi använder den demokratiska processen till att försöka förändra och förbättra för Växjös medborgare. Vi vässar våra argument för det vi tror på, dygnets alla timmar och dagar året om. Vi möter kommunfullmäktiges ledamöter och Växjös medborgare med energi, respekt och kunskap, medan de blågrönas mantra ”ni vill ha allting till alla” används då deras egna idéer tryter.

Annons

Vi hoppas att uttalandet om att vi borde skämmas endast berodde på okunskap, något annat vore förödande för demokratin i Växjö. Vi önskar att det politiska samtalet har högre ambitioner, och ser fram emot sakliga debatter under 2021.

Anette Nerlie Anderberg (S)

Cecilia Lundin Danielsson (S)

Annons
Annons
Annons
Annons