Björkhaga sålt på nytt

Två och ett halvt år efter köpet av Björkhaga i Virestad väljer Onh-group nu att sälja fastigheten.
Ny ägare är det Malmöbaserade företaget Workaton. Men några konkreta planer på vad huset ska användas till finns inte.
Älmhult • Publicerad 18 juni 2014
Björkhaga i Virestad står på nytt inför en oviss framtid. Foto: Kajsa Erlandsson
Björkhaga i Virestad står på nytt inför en oviss framtid. Foto: Kajsa ErlandssonFoto: 

Så sent som i april skrev Smålandsposten om planerna på att göra om Björkhaga till ett vandrarhem. Då hade Älmhultsföretaget Onh-group precis lämnat in en bygglovsansökan. 50 rum var planerade i huset och verksamheten var tänkt att starta i augusti.

Men i maj såldes huset för 600000 kronor till företaget Workaton. Smålandsposten har varit i kontakt med Onh-group som inte vill uttala sig om varför man valt att sälja.

Workaton är ett relativt nystartat företag som sysslar med uthyrning och förvaltning av fastigheter. Men vad som nu kommer att hända med Björkhaga är inte klart, mer än att planerna på att öppna ett vandrarhem till hösten går i stöpet.

– Just nu finns inga direkta planer på varken ett vandrarhem eller något annat utan detta är mer utav en spekulativ investering, säger Tamer Senyüz, vd på Workaton.

Eftersom köpet är relativt färskt har han ännu inte hunnit fundera kring exakt hur Björkhaga ska användas tillägger han. Till en början ska huset fräschas upp. Om företaget i nästa tur ska hyra ut huset eller inte är heller inte bestämt.

– Det beror på vilka alternativ som finns. Tanken är att det på ett eller annat sätt användas till något bruk, antingen ett vandrarhem eller som äldreboende.

Tamer Senyüz menar att Workaton köpte huset eftersom det finns stor potential i fastigheten.

Erik Ottosson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.