Annons

Bodil Hansen (M) är frågande inför utspel

Skolorganisationen genomsyras av otydlighet uppifrån och ner, anser Älmhults näringsliv. Men utbildningsnämndens ordförande vet inte vad företagarna syftar på när de efterlyser politiskt ledarskap.
Älmhult • Publicerad 16 oktober 2012

Förra veckan träffades tolv av Älmhult företagare eftersom de är missnöjda med hur skolan sköts. Näringslivet är berett att satsa för att få en bättre skola, sa organisationen Växande Älmhults vd Daniel Hopstadius efter mötet.

– Alla krafter behövs för att utveckla kommunen positivt, kommenterar utbildningsnämndens ordförande Bodil Hansen (M) utspelet.

Annons

Hon menar dock att kommunen redan i hög grad samarbetar med näringslivet kring till exempel praktik och gymnasiets programråd. Vad företagen skulle kunna bidra med ytterligare vet hon inte eftersom skolpolitikerna inte har blivit inbjudna till diskussionen.

Hade du velat få en inbjudan redan nu?

–Om man ska samarbeta så behöver man vara med i diskussionen från början. It takes two to tango.

En anledning är enligt Hansen att det är politikerna som besitter kunskapen om skolan.

Den senaste månaden har skolans underskott växt med 1,9 miljoner kronor. Hittills i år har budgeten överskridits med 6,7 miljoner. En stor minuspost är lärarnas löner.

Enligt Hopstadius måste skolpolitikerna sluta ”hålla på och hatta” och i stället fatta obekväma beslut.

Har ni politiker något att lära av företagarna när det gäller ledarskap?

– Jag har inga kommentarer kring det. Jag vet inte vad de syftar på och förstår inte deras inlägg.

Det är ännu inte bestämt om utbildningsnämnden kommer att diskutera näringslivets utspel i skolfrågan på sitt sammanträde i morgon onsdag, säger ordföranden.

Andreas Larsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons