Annons

Cannabisodling hittad i bostad – 30-åring greps

Polisen hittade på tisdagskvällen en cannabisodling i en bostad i Älmhult. Dessutom påträffades ett skarpladdat vapen. En 30-årig man sitter nu anhållen.
Älmhult • Publicerad 11 oktober 2017
När polisen på tisdagskvällen genomförde en husrannsakan i mannens bostad hittades bland annat en cannabisodling. (Arkivbild)
När polisen på tisdagskvällen genomförde en husrannsakan i mannens bostad hittades bland annat en cannabisodling. (Arkivbild)Foto: Johan Nilsson/TT

Vid 20.30-tiden på tisdagskvällen kontrollerade en polispatrull en 30-årig man i Älmhult. Patrullen fattade misstankar om att mannen var påverkad av narkotika. När polisen senare genomförde en husrannsakan i mannens bostad hittades en cannabisodling, en skarpladdad pistol samt det narkotikaklassade preparatet tramadol.

30-åringen greps och sitter nu anhållen misstänkt för bland annat narkotikabrott och olaga vapeninnehav.

Annons

Polisen vill i nuläget inte ge några detaljer kring storleken på cannabisodlingen. Enligt Frederik Svärd, utredningschef vid polisen i Ljungby, är det en spaningsinsats som ligger till grund för gripandet av mannen.

– Jag kan bekräfta att det är en cannabisodling, men omfattningen kan jag inte kommentera. Vi har en del operativa utredningsåtgärder som vi håller på med under dagen i dag, sade han vid lunchtid på onsdagen.

Polisen slog samma kväll till mot en lägenhet på Sunnerbogatan. Två män är nu misstänkta för ringa narkotikabrott och mannen som bor i lägenheten är misstänkt för ringa narkotikabrott samt innehav av narkotika efter att narkotika hittats vid husrannsakan.

Nils JönssonSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons