Annons

Delat ansvar blev bättre – blir kvar

Två sjuksköterskor delar på det arbete som tidigare utförts av en. Kommunens utvärdering visar att förändringen har förbättrat arbetssituationen.
Älmhult • Publicerad 9 februari 2012

Arbetssituationen har förbättrats av att två sjuksköterskor delar på ansvaret för hälso- och sjukvården inom kommunens LSS-verksamhet och socialpsykiatri.

Tidigare ansvarade en ensam sjuksköterska för detta, vilket ansågs som besvärligt.

Annons

Efter ett halvår visar nu kommunens utvärdering att förändringen upplevs som positiv både av sjuksköterskorna och av cheferna.

I dag har sjuksköterskorna färre patienter att ansvara för och tillgången till en kollega att diskutera med uppskattas.

Det har dock även skett försämringar. Överblicken och kontrollen har blivit sämre, likaså möjligheterna för att delta i regelbundna möten mellan personal och brukare. Det finns även missnöje med schemaläggningen.

Socialförvaltningen har beslutat att det förändrade upplägget ska bestå. Samtidigt ska schemaläggningen och flera andra problem ses över.

Andreas Larsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons