F-klassen flyttar från Häradsbäck men skolan stannar

Nu är beslutet fattat om vad som gäller i höst för Häradsbäcks skola. Förskoleklassen flyttar till Bråthult men resten av skolan blir kvar.
Älmhult • Publicerad 3 mars 2010

En majoritet av utbildningsnämnden går på rektorn för båda skolorna, Leif Petterssons linje som är baserat på de berörda föräldraföreningarnas förslag. Leif Pettersson skriver att balansgången är svår, men att lägga ner Häradsbäcksskolan skulle urholka landsbygden.

Socialdemokraterna reserverade mot beslutet och Ingegerd Lennartsson (fp) avstod från att rösta.

Tidigare i år spikade utbildningsnämnden hur skolorganisationen i övrigt ska se ut under läsåret 10/11. Alla övriga kommunens grundskolor ska vara kvar.

Senare i vår väntar ett större beslut om grundskolorna i kommunen. Då ska skolpolitikerna ta ett beslut om hur skolorna ska organiseras för att klara sig från större förändringar från läsåret 11/12 och fram till år 2020. Ett beslut förväntas komma i maj.

Daniel Johnston
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.