Få Ikea-pendlare kan tänka sig en flytt till Älmhult

En majoritet av Ikeapendlarna vill inte flytta till Älmhult och en relativt stor del av dem som har flyttat hit tror att de någon gång flyttar från orten.
Älmhult • Publicerad 28 maj 2010

Under våren har alla Ikea­anställda haft möjlighet att svara på två webbaserade enkätundersökningar. Frågorna har handlat om personalens syn på Älmhult och pendlingen.

Resultaten har pub­licerats i Ikeakoncernens interntidning i Älmhult, Älmhultsbladet.

Det framgår bland annat att ”majoriteten av pendlarna inte tror sig vilja flytta till Älmhult, samtidigt som en relativt stor del av dem som flyttar hit tror att de någon gång kommer att flytta härifrån.”

-Vi har väl känt till att bilden är lite så. Men det är överraskande att så många av dem som pendlar inte kan tänka sig att flytta. Det är förvånande. I övrigt har undersökningen gett de svar som vi har förväntat oss, säger Josefin Thorell, informatör på Ikea, till Smålandsposten.

Hon poängterar att det är frågan om två webbaserade enkäter och att det inte går att dra några exakta slutsatser eftersom det inte rör sig om någon vetenskaplig undersökning.

Däremot är resultatet en tydlig fingervisning av hur det ser ut. Totalt har 845 personer svarat på de två enkäterna, fördelningen mellan de två är jämnstor, enligt Thorell.

Vilka resultat som undersökningen i övrigt visar är oklart eftersom den först ska presenteras för kommunpolitikerna.

-Vi kommer att presentera hela utredningen för kommunstyrelsen. Troligen blir det i juni. Vi vill ge informationen där först. Svaren är intressanta. Vi måste nu ta reda på hur vi kan dra nytta av dem, säger Josefin Thorell.

Daniel Samuelsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.