Annons

Folkpartiet i behov av politiker

Minst två namn har försvunnit från Folkpartiets vallista sedan förra kommunfullmäktigevalet. Nu anordnar partiet ett möte för att locka till sig nya kandidater.
– Proppen måste gå ur, säger kommunfullmäktigeledamoten Tomas Simonsson.
Älmhult • Publicerad 22 februari 2014
Tomas Simonsson och Folkpartiet letar nya kandidater inför årets val.Foto: Daniel Samuelsson

På onsdag den 26 februari anordnar Folkpartiet ett så kallat introduktionsmöte där man bjuder in "alla som vill engagera sig i kommunpolitiken och kan vara intresserad av kommunala uppdrag". Under mötet ska partiet informera om hur det går till i kommunfullmäktige och nämnder och hur man kan påverka politiken.

Inbjudan har gått ut till partiets medlemmar och kan ses som ett rop på hjälp, men det vill inte Tomas Simonsson kalla det.

Annons

– Däremot vill vi väcka upp de gamla och nya medlemmar som kan tänka sig att göra mer än att bara stödja oss. Det finns en hel del uppdrag att ta sig an, säger han.

Till förra kommunvalet 2010 hade Folkpartiet sju namn på sin vallista. Men två av dem har sedan dess försvunnit, dels det dåvarande förstanamnet Christer Wessfeldt och Kate Steele-Zilliacus, som båda har flyttat från kommunen. Tomas Simonsson har en förhoppning om att få ihop sex eller sju namn även till årets lista.

– Jag tror vi behöver ligga däromkring för att få lite substans.

Tomas Simonsson säger att det just nu pågår en politikens "silly season", där politiker kan komma att byta partier. Ett exempel är Marie Wallin, tidigare folkpartist, som nyligen valde att kandidera för Moderaterna i Älmhult.

Vid förra valet fick Folkpartiet omkring 300 röster i Älmhult. Men det är inte att intresset för liberal politik är lågt som är huvudproblemet, menar Tomas Simonsson, utan att få folk att ta sig an politiska uppdrag.

– Det är ett problem jag tror alla partier har. Det är inte direkt en kö som står och stampar. Vi har ett antal tillfrågade men proppen måste gå ur. Då kan det dra med andra, säger han.

Erik Ottosson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons