Föräldraföreningarna: ”Vi är såklart besvikna”

Om föräldrarna själva skulle få organisera skolan i kommunen i framtiden ska alla högstadieelever gå i Linnéskolan och Häradsbäcks skola integreras i Bråthults skola.
Älmhult • Publicerad 24 maj 2010
Mathias Hagberg, ordförande i Gemö/Linné föräldraförening.
Mathias Hagberg, ordförande i Gemö/Linné föräldraförening.Foto: Daniel Samuelsson

Föräldraföreningarna i kommunen har också lämnat in ett eget förslag på en ny skolorganisation.

Förslaget är att göra om Gemöskolan till en F-6, likaså Klöxhultsskolan och Diö skola. Skolorna i Pjätteryd, Liatorp och Bråthult föreslås bli F-3 skolor. Ryforsskolan skulle antingen bli enF-3 skola eller F-6 skola.

-Häradsbäck borde integreras i Bråthult på något sätt. Vi menar att fördelarna med en sådan här organisation är många, det skulle bli lättare att rekrytera bra personal bland annat, säger Mathias Hagberg, ordförande i föräldra- föreningen på Gemö/ Linné.

Samtidigt skulle det bara finnas ett högstadium i kommunen. Linnéskolan skulle rymma det, anser föräldraföreningarna.

Under drygt ett år har det funnits grupper där olika representanter från bland annat föräldraföreningarna, partierna och skolpersonalen har träffats kontinuerligt för att hålla varandra uppdaterade om vad som händer på de olika områdena. I slutet av förra året lämnade föräldraföreningarnas representanter över sitt förslag.

– Sedan dess har förslaget legat i malpåse. Vi är såklart besvikna att man plötsligt lanserar något helt annat. Det känns som om ingen vill sätta ner foten, säger Mathias Hagberg, ordförande i föräldraföreningen på Gemö/Linné och som också var en av de fyra som representerade föräldraföreningarna i mötena med politikerna.

”Vi menar att fördelarna med en sådan här organisation är många.”

Daniel Samuelsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.