Annons

FP vill se förnyelse

Folkpartiets Bo Bergsjö kryssar sig förbi Ingegerd Lennartsson och tar därmed plats i kommunfullmäktige.
– Det är positivt att många tror på en, säger han.
Älmhult • Publicerad 20 september 2014
Bo Bergsjö tar plats i fullmäktige.
Bo Bergsjö tar plats i fullmäktige.Foto: Erik Ottosson

– Men jag tycker fortfarande att vi gör ett dåligt val och det är det som dominerar mina tankar, fortsätter han.

Valresultatet visar att Folkpartiet får ett mandat i fullmäktige. Först på partiets vallista stod Ingegerd Lennartsson. Men Bo Bergsjö lyckas kryssa sig förbi med sina 63 kryss, jämfört med hennes 19.

Annons

Han tar därmed platsen i fullmäktige.

– Det viktiga blir att föra en aktiv och livlig politik. De flesta etablerade partier i fullmäktige har varit alldeles för tysta, säger han.

Att det parlamentariska läget fortfarande är så oklart gör att han är försiktig om att uttala sig om framtiden. Beroende på om Sverigedemokraterna lyckas besätta sina fyra mandat eller inte så kan allt ställas på ända.

– Får de bara till tre ledamöter och lämnar en stol tom så räcker det plötsligt med 20 mandat plus kommunfullmäktiges ordförandes utslagsröst för att få en politisk majoritet.

– Ser man framåt kanske vi bildar en aktiv opposition, det hade behövts i Älmhult. Men vi har sagt att vi tar det lugnt just nu.

Vem önskar du se som nytt kommunalråd?

– Det tänker jag inte berätta, men visst ser jag gärna förnyelse.

Jens Nielsen
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons