Annons

Här kan det bli vindkraft i Älmhult

Synpunkter från allmänheten har gjort att två områden har gått från lämpliga för vindkraft till mindre lämpliga. Men det finns sju områden som är lämpliga, anser kommunens tjänstemän.
Älmhult • Publicerad 4 mars 2011
Här kan det bli vindkraft i Älmhult
Här kan det bli vindkraft i ÄlmhultFoto: 

På tisdag tar politikerna ställning till hur de ser på den vindkraftsplan som tjänstemännen har tagit fram. Kommunstyrelsen ska ta fram ett förslag som kommunfullmäktige sedan ska ta ställning till. Planen är att vindkraftsplanen ska upp till beslut i kommunfullmäktige i slutet av mars.

– När fullmäktige har antagit planen så är den politiska viljan att det ska vara vindkraft i områdena som anses lämpliga, säger Mathias Karlsson, miljö- och byggchef.

Annons

Under året har allmänheten fått tycka till och det har blivit ändringar i tjänstemännens förslag.

Ändringarna gäller två områden. Områdena 6 och 11 på kartan har gått från lämpligt område till mindre lämpligt område.

Allt som allt finns det sju områden inom Älmhults kommun som tjänstemännen föreslår ska bli lämpliga för vindkraftsproduktion.

– Inom de områdena är vindkraft prioriterat, vindkraften går före andra intressen, säger Mathias Karlsson, miljö- och byggchef.

Daniel Samuelsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons