Annons

Inga spår efter koppartjuvar

Stora mängder koppar stals i helgen från Älmhults gjuteri och ett ställverk i Slätthult. Polisen har inga spår, men tror att samma tjuv slagit till två gånger.
Älmhult • Publicerad 17 oktober 2012

På måndagsmorgonen upptäcktes att någon varit inne i Älmhults gjuteris lokaler och stulit koppar. Tjuven eller tjuvarna hade lyckats spetta bort en ett och ett halvt ton tung magnet från ett smältverk och sedan skyffla ut totalt 800 kilo koppar till ett värde av 59 000 kronor.

Under samma tid ska koppar ha stulits från ett ställverk i Slätthult, som redan tidigare utsatts för kopparstölder. Denna gång blev bytet en mellan 25 och 50 meter lång jordkabel.

Annons

Trots de skilda tillvägagångssätten håller polisen för troligt att samma gärningsman ligger bakom båda stölderna. Men lagens långa arm har inte mycket att gå på.

– Det är inte så enkelt. Vi får börja med att se om det finns vittnen till stölderna, säger Älmhults stationsbefäl Bengt Adolfsson.

– Och sedan får vi se om någon åker fast i andra sammanhang. Det är ett fåtal personer som håller på att åka runt och stjäla koppar.

Jonatan Göth
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons