Kommunen ersätter simklubben för simhallsstrul

35 000 kronor och två månaders gratis hyra blir ersättningen till Älmhults simsällskap (ÄSS) efter höstens strul i simhallen på Haganässkolan. Det är 100 000 mindre än vad klubben yrkat på.
Älmhult • Publicerad 31 januari 2013

Efter att simhallen varit stängd under större delen av hösten krävde ÄSS ersättning för ökade kostnader och förlorade intäkter om totalt nästan 140 000 kronor.

Men några pengar i den storleksordningen är inte aktuella. Under kultur- och fritidsnämndens sammanträde på onsdagen kom politikerna istället överens om att erbjuda 35 000 kronor – en summa som motsvarar de kostnader klubben haft för transporter till och från Lönsboda, Osby, Ljungby och Växjö under perioden.

– Jag önskar att vi kunde vara mer tillmötesgående, men vi har över huvud taget inte de pengarna i vår budget. Och egentligen har vi inte de 35 000 heller, säger nämndens ordförande Stefan Ferm (M) efter mötet.

– Och så har vi diskuterat fram ett erbjudande om gratis hyra i två månader som plåster på såren.

Det är ett erbjudande som klubbens ordförande Lars Johnsson trots allt är ganska nöjd med.

– Spontant känner jag att de i alla fall har beaktat de kostnader som vi har haft under den här tiden. Och det rimmar ganska väl med vad de har sagt förut. De har ju faktiskt lovat att hjälpa oss med detta, säger han när han nås av beskedet på onsdagskvällen.

– Sedan hoppas jag att vi så småningom ska få träffa nämnden för att diskutera simhallens framtid, istället för att bara skicka skrivelser hela tiden.

Hur kultur- och fritidsnämnden ska bekosta ersättningen till ÄSS är ännu inte klart i detalj.

– Men vi får ta pengarna från simhallen, och där finns egentligen inte heller täckning för dem, säger Stefan Ferm.

Jonatan Göth
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.