Kritiska centerpartister

Än en gång körs centern över i skolfrågan när allianskollegorna i utbildningsnämnden stödjer sig mot social- demokraterna för att organisera framtidens skola i kommunen.
Älmhult • Publicerad 27 maj 2010

Tidigare har det skett när nämnden röstade om att stänga Virestad skola och när nämnden förra året tog ett principbeslut om att flytta högstadiet i Ryfors till Älmhult. Nu sker det igen när m, fp, kd och s går samman och beslutar att stänga skolan i Bråthult. Definitivt dock beslut tas av kommunfullmäktige.

Effekten av beslutet att stänga Bråthults skola blir att även Häradsbäcks skola kommer att få slå igen om några år, menar center- partisterna Claes Lindahl och Anders Mårtensson.

-Vi ser tydligt vad som kommer hända. Genom en nedläggning i Bråthult så förbättrar vi inte situationen i Häradsbäck. Den skolan kommer med säkerhet också att läggas ner, säger Claes Lindahl.

Av de barn som i dag går i Bråthult kommer en stor del att välja att gå i skolan i Älmhult, tror Lindahl.

Att det blir så tror även Stina Ramberg Fälth, ordförande i föräldrastyrelsen i Bråthult. Hon anser att friskolan i Virestad och skolorna i Älmhult lockar mer än skolan i Häradsbäck.

-Det värsta är att vi kommer att sitta här om två år och säga ”vad var det vi sa”, säger Anders Mårtensson.

Daniel Samuelsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.