Annons

L vill införa tvätteri för LSS arbetare

Arbetarna på LSS-boenden ska inte behöva spendera tid på att tvätta sina nya arbetskläder. Det föreslår liberalernas nya motion som kommer tas upp i fullmäktige.
Älmhult • Publicerad 7 augusti 2018 • Uppdaterad 8 augusti 2018
Bo Bergsjö (L)
Bo Bergsjö (L)Foto: Smålandsposten

Liberalerna har lämnat in en ny motion inför politikens nystart efter sommaruppehållet. Fullmäktige drar igång igen under slutet på augusti. Motionen är från Liberalernas nya förstanamn Senada Hodzic. Men eftersom hon inte är invald i kommunfullmäktige så är det Bo Bergsjö som har undertecknat motionen.

Liberalerna vill med sin motion inrätta ett tvätteri för arbetskläder för LSS-arbetare. I dagsläget ansvarar varje anställd för att själv tvätta sina arbetskläder. Trots att arbetsplatserna har tvättmaskiner som kan användas är det enligt motionen inte många som gör det på grund av det är för omständigt och att personalen därför tvättar sina arbetskläder hemma.

Annons

– Den här lösningen kan ge sysselsättning för dem med funktionsvariation. Samtidigt som det underlättar för personalen, säger Bo Bergsjö (L) som är den som officiellt har lämnat in motionen.

Liberalerna vill därför att socialförvaltningen ska driva ett tvätteri för LSS-arbetare. Förutom att det skapar en bättre hygiensäkerhet så frigör det tid för arbetarna att lägga ner tid på det som faktiskt är viktigt i deras arbete, ta hand om patienterna, menar Senada Hodzic (L). Det bidrar dessutom till en högre hygiennivå när man handskas med patienter enligt motionen.

– Det var en given lösning att låta någon annan göra detta jobbet, säger Bo Bergsjö (L).

Att liberalerna väljer att fokusera på vården är inte speciellt förvånande. Det var en stor del i deras valprogram som de presenterade för endast några veckor sedan. I och med Senada Hodiz (L) intåg på listan har liberalerna valt att fokusera på vården. Anledningen kan vara Senada Hodzic (L) bakgrund inom vården. Hon fick pris som årets chef i Älmhult 2009 när hon var enhetschef för hemtjänsten och sjukvården i Älmhult och Pjätteryd.

– Det här var Senadas idé, hon har ju väldigt mycket erfarenhet inom området, berättar Bo Bergsjö (L).

Smålandsposten har sökt Senada Hodzic (L) för en kommentar.

Filip Nilsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons