Annons

Lägenheter totalförstörda efter vattenläcka

Klockan ett på natten mot fredag sprang en vattenledning läck i ett flerfamiljshus i Diö.
Två lägenheter totalförstördes och flera boende fick söka nya sovplatser.
Älmhult • Publicerad 10 februari 2012

– Det är troligen ett vattenrör uppe i krypvinden som sprungit läck. Det har runnit genom tak och allting, hela vägen ner till källaren, säger insatsledare Nicklas Öberg på Räddningstjänsten.

Huset innehåller totalt fem lägenheter, där tre drabbades rejält och två av dem antagligen totalförstördes, menar Öberg.

Annons

– Tak och allting är förstört och det syntes till och med utanpå huset hur det runnit.

Larmet kom klockan 01.10. När räddningstjänsten anlände hade en lägenhetsinnehavare redan hunnit stänga av inkommande vatten. Men skadorna verkar trots det ha blivit omfattande.

– Vi var tillbaka på stationen klockan 03.00. I två av lägenheterna kunde man bo kvar men de övriga tre fick söka annat boende, säger Öberg som beskriver hur man från Räddningstjänsten mest ägnade sig åt att flytta lösöre, samla upp vatten och vara allmänt behjälpliga.

– Man har troligen startat upp en process med försäkringsbolaget under nu morgonen, säger Öberg.

Johan Kristensson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons