Annons

Lena Fransson slutar som kommunchef i Älmhult

Mitt i en av Älmhults mest expansiva epoker så väljer kommunchefen Lena Fransson att avsluta sin tjänst i förtid.
– Det var verkligen inget lätt beslut, säger hon.
Älmhult • Publicerad 7 mars 2011
Lena Fransson, kommunchef i ett halvår till.Foto: Kajsa Erlandsson

Lena Fransson kom till Älmhult för tre och ett halvt år sedan för att axla tjänsten som kommunchef efter Bo Bergsjö. Hennes kontrakt löper egentligen på fem år men nu är det i praktiken klart att hon avbryter det ett år i förtid. Den 1 september är det tänkt att hon ska börja sin nya tjänst som kommunchef i Knivsta kommun.

– Min plan var att jobba hela kontraktstiden men ibland kommer det tillfällen som man inte kan gå miste om, säger hon.

Annons

Skälen till bytet är personliga och hon säger att det bland annat finns tre barnbarn och ytterligare ett på väg som gärna vill ha henne lite närmre. Beslutet är dock inte formellt taget, varken i Knivsta eller i Älmhult.

– Nej, kommunstyrelsen i Knivsta har inte fattat beslutet ännu men jag har ju pratat med kommunledningen och alla pusselbitar är på plats. De har sagt att de vill ha mig, helt enkelt.

Med sig från Småland tar hon smålandsandan och entreprenörstänket. För det tycker hon saknas ibland i Mälardalen.

– Men en bit av mitt hjärta kommer alltid finnas kvar här i Älmhult.

Kommunalrådet Elizabeth Peltola förstår Lena Franssons beslut men också att hon känner sig kluven.

– Så är det. Ibland dyker en tjänst upp som man inte kan tacka nej till. Men vi önskar henne lycka till på sitt nya uppdrag.

Enligt Peltola har de lagt upp grova skisser för hur rekryteringsarbetet ska se. Någon ny kommunchef är alltså ännu inte klar.

– Vi har satt en bortre gräns på början av september, det är då uppsägningstiden går ut. Sen får vi se hur det blir innan dess, säger hon.

Johan Kristensson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons